Nagy Edina

Nagy Edina

Nagy Edina vagyok, pilates oktató. Magyar és német nyelven tartok csoportos, egyéni és stúdió edzéseket. A Michael King Pilates-nél tanultam és tanulok.

Az én történetem nem az a tipikus „mindig szerettem sportolni” story. Sosem vonzott a mozgás igazán. Bár kipróbáltam sok mindent, semmi nem motivált annyira, hogy kitartsak.
Munkakörömből kifolyólag sokat álltam, emiatt gyakran fájt a hátam, derekam és gyakran küszködtem migrénnel is. Felismertem, hogy életminőségem javítása érdekében mozognom kell és így találtam rá vendégként 2011-ben a Pilates módszerre az Animus Pilates Stúdióban.

Fontos volt számomra, hogy olyan edzésformát válasszak, ami hatékony, de ugyanakkor megnyugtató és segít a kikapcsolásban, stressz oldásban.
Eleinte tartottam tőle, hogy nem leszek ügyes, mivel előtte sose sportoltam aktívan.
Kezdetekben, amikor Anikó azt kérte, húzzam le a jobb vállamat, én felemeltem a balt :-) Aztán ahogy fejlődött a testtudatom és a koncentrációm egyre jobban ment és egyre erősebb is lettem. A rendszerességgel és kitartással enyhült derekamban a fájdalom, fejfájásaim jelentősen lecsökkentek és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben.

Számomra a Pilates testi-lelki harmóniát, pozitív gondolkodást és minőségi mozgást nyújt. A gyakorlás életem meghatározó részévé vált. Oktatóként ezt szeretném átadni vendégeimnek is. Sosem késő elkezdeni az edzést!