A talajon végzett Pilates torna jelenti a Pilates technika alapját, mely különösebb ellenállás nélkül mozgatja át a törzs teljes izomzatát. A talajon végzett gyakorlatok különböző eszközökkel kiegészítve már teljesen egyénre szabható terhelést biztosítanak. Az eszközök segítséget, könnyítést, vagy akár nehezítést jelenthetnek a gyakorlattól függően. Egy-egy gyakorlat végzésekor az eszközök ellenállásának, súlyának köszönhetően, hirtelen mozdulatok nélkül, harmonikusan dolgoztathatjuk az izomzatot, az ízületek túlterhelése nélkül. A Pilates technika ezért is kiválóan alkalmas post-rehabilitációra.

Pilates gépekkel (Reformer, Gerinckorrigáló, Chair, Trapeze table) és számos a Pilatest kiegészítő eszközzel (szalag, súlylabda, Bosu, henger, soft ball, fitball) felszerelt Stúdiónkban lehetőség van Egyéni és Stúdió Pilates edzés igénybevételére is. Ezeken az órákon teljesen személyre tudjuk szabni a gyakorlatokat, hiszen csak egy vagy maximum négy vendéggel foglalkozunk egyszerre.

Az Egyéni és Stúdió edzések a legváltozatosabbak és leghatékonyabbak is. Ezeken az órákon a Pilates módszer talajgyakorlatain túl a kiegészítő eszközökkel és Pilates gépekkel is edzünk. A szélesebb repertoár több élményt és nagyobb személyre szabottságot jelent.

Az Egyéni Pilates óra ad lehetőséget a post-rehabilitációra leginkább, hiszen sérülés vagy műtét után fontos, hogy a legmegfelelőbb gyakorlatokat alkalmazzuk a lehető legjobb eredmény, a teljes felépülés érdekében. Ehhez is nagy segítséget nyújtanak a megfelelő eszközök, gépek.

A megfelelő edzésprogram kialakítása érdekében az első Egyéni Pilates óra állapotfelméréssel indul (életmód, egyéni igények feltérképezése, testtartáselemzés).

Stúdió Pilates órán mindössze kettő, három vagy maximum négy vendéggel foglalkozik az oktató. Ez nemcsak a jó ár fekvése miatt nagyon előnyös óratípus, hanem azért is, mert ha barátaiddal, családtagjaiddal, munkatársaiddal, stb. együtt edzel, az számodra is több motivációt, elhivatottságot biztosít. Jelentkezhetsz valakivel együtt, de akár csatlakozhatsz is egy meglévő csapathoz.

Fontos tudnod: Mielőtt csatlakoznál egy meglévő Stúdió órához, 1-4 egyéni órára lehet szükséged. Ha még nem voltál Pilatesen, akkor 3-4 alkalom is szükséges lehet ahhoz, hogy aztán a Stúdió órán már magabiztosan tudd követni az instrukciókat.